Opening

De retro editie van Comic Con Rotterdam wordt op 27 november om 10.00 officieel geopend door wel een heel speciaal leger. Meer dan 40 Star Wars characters in vol ornaat verzorgen de opening met een mini show. De Storm Troopers zullen je na de opening begeleiden naar de Time Tunnel, een corridor waarbij iedereen de benodigde toegang krijgt door de Time Portal. Eenmaal door de portal zul je jezelf bevinden in de Dealer Hall waar je begroet wordt door de Time Travel Hostessen en bekende geluiden uit lang vervlogen tijden zult herkennen. In eerste oogopslag zul je de mooiste DeLorean Time Machine met daarnaast Café 80’s en een zee van dealers zien waar je jezelf helemaal kunt uitleven!

Dealer Hall

In de RetroCon Dealer Hall kun je opzoek naar schatten uit het verschillende tijden. Bij meer dan 100 shops & stands kun je jouw verzameling compleet maken, kopen wat je altijd al wilde hebben maar vroeger niet kreeg en natuurlijk een origineel Sinterklaas of kerstcadeau op de kop tikken! Je zult je ogen uitkijken aan dingen die je zult herkennen of niet wist dat deze überhaupt bestonden. Hieronder een selectie van de aanwezige stands:

Animere
Art A La Carte
Back to Retro
Battlegear
Belle Effects
Bind On Equip Merchandise
Blitzt’s Arts & Crafts
Bonhanza
C’s
Colina Comics
Comics Made in Holland
Comicwinkel.nl
De Backer
De ToyBoys
Dirtees
Doodling Dorks
DVDanny
Elmoo
EPIXreplay
Fabion
Galaxyshop
Galaxy Patch (voorheen SciFi Library)
Gamestyling
Gator Film & Game Merchandise
Het Gele Teken
Het Stripfiguur
Hole in the Wall
House of M Comics
Jan de Moor Records
Kawaii Koneko
Kelly-Ebony’s
Lauwe Mok
Liger
Little Arms Shop
Loesje Handel
Lucifer Films
Lychee Tea
LW Games
Madness
Morgana Fantasy Store
Nat-Chan
NetUp Collectibles
NYCE Things
Offline Gaming
Otaku Shoppu
Outpost
Phantom Nights
Player2Gamestore
Pop Culture Collectibles
Rene Cards, Games & Collectibles
Robert Vogel
Rogier van Beek
Romero Comics
Schokkend Nieuws Film Magazine
SE Heijden
Senor Hernandez
Side7
Space Cartoon Safari
Special Edition
Spel & Meer
Startees
Star Wars Shop
The Coloured House
The Lab Merchandising
The Movie Store
The Wizardry Store
The Game Freak
Think Pink!
ToyMovieShop
Toyhunters
Uitgeverij Zilverspoor
VisionToys & Games
Wild Toys

Artist Alley

Comic & Strip fans kunnen hun stash laten signeren in de Artist Alley. Ook zitten er in dit straatje artiesten waar je op verzoek een mooi stukje kunt kunt laten tekenen. Hieronder staan de namen van enkele artiesten die langskomen, nog veel meer volgen dus kijk volgend week nog een keer of jouw favoriete comic artiest erbij zit!

Boy Akkermans (Captain Roffa, Captain Ultimate, Robinson Mesj)
Rik van Niedek (Nicky Tesla, Donar, Durfal)
Gerard van de Werken (Durfal, TOO)
Ramon Schenk (Durfal, Nicky tesla, Viking Cowboy)
Johan de Neef (TOO, Captain Roffa, Donar)
West Givner (SwordQuest)
Sai Rodrigues (Suriman)
Dinesh van den Berg (UC Masters, Drakan)
Robin Mies (UC Masters)
Laurent Romero (Tobudasai)
Renee Rienties
Amanda van Laar (Phantom Knight)
Julian de Backer
Rogier van Beek
Nicky Willemse (Peper & Co e.a.)

Horeca

Zin in een lekkere lunch, hapje of drankje? Dan kun je op RetroCon terecht bij een van onze thema Horeca gelegenheden, Café 80’s in de Dealer Hall, met als thema Back to the Future of de Neon Bar bij de Conference Room.

Café 80’s
Neon Bar

Conference Hall

In eerste instantie zou het podium worden opgebouwd in de Dealer Hall, vanwege de jullie enthousiasme en de daaraan gekoppelde kaartverkoop hebben we flink uitgebreid en er een mooie ruimte bijgenomen. Het podium staat nu in een andere zaal en is mooier en groter dan we eerder gepland hadden. Op het podium krijgen we podium entertainment zoals Vervolgd!, een show waarbij je op het podium kunt gaan staan en je favoriete karakter kunt nadoen a la: ” Ik ben Peter, ik ben 34 jaar en ik doe Miep Miep na” , maar ook Trivia’s en prijsvragen waarbij je iets moois kunt winnen, een heuse MoonWalk wedstrijd, Cosplay Contest, een Neon Muziek feest waar de lichten uit gaan en Glow in the Dark gefeest kan worden op 80’s muziek en last but not least de bekendmaking van de winnaar van een verzorgde reis naar New York met een bezoek aan New York Comic Con 2017.

Vervolgd!
Comic Quiz
Strip Quiz
Cosplay Contest
Batman 66 Trivia
Moonwalk Competition
Blockbuster Trivia
Spidey v.s Venom (Break Battle)
New York Raffle Draw
NEON POP!

Exhibition

In samenwerking met onze partners van het veelzijdige Rotterdams Stripmuseum (Strips!) en donatie uit de gigantische collectie van Koen Duijf organiseren wij een prachtige expositie met originele en schaarse filmposters uit de periode van ’65 tot ’95 van de vorige eeuw met daarnaast vitrines waarin specials te zien zullen zijn en beschrijvingen met interessante wetenswaardigheden. De expositie heeft als thema Heroes & Villains waarin Blockbusters centraal staan.

Retro Poster Expositie: Heroes & Villains

RetroCon Presents...

Ben je Cosplayer en zou je het leuk vinden om vastgelegd te worden in 3D of voor een mooi Red Carpet zeil? Dan kun je jezelf begeven naar deze ruimte waar je dit kunt regelen! Ook bezoekers die niet meedoen aan cosplay zijn welkom!

3D Scanner by InZert Graphics
Cosplay Photography by Aytug Aydin

Je zult je gezien bovenstaande alles behalve vervelen,  maar dit is nog niet alles! We hebben nog veel meer in aantocht zoals workshops, presentaties, meer dealers en things to-do,  dus blijf terugkomen voor updates!